Vijesti

JAVNI POZIV za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u Udruzi Regoč za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „ Zaželi Regoč IV“

Objavljeno: 20. 03. 2024 - Vijesti

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, KLASA: 984-01/23-01/29, URBROJ: 524-07-02-01-01/2-24-19, od 8. veljače 2024. godine, te Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Kodni broj: SF.3.4.11.01.0111 od 14.2.2024. godine  u okviru Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021-2027., Udruga Regoč raspisuje Javni poziv za prijam u radni odnos. Cijeli tekst poziva nalazi se u nastavku.

Javni poziv

JAVNI POZIV PRIPADNICIMA CILJNE SKUPINE ZA SUDJELOVANJU U PROJEKTU ZAŽELI REGOČ IV

Objavljeno: 21. 02. 2024 - Vijesti

Udruga Regoč objavljuje Javni poziv pripadnicima ciljne skupine za sudjelovanje u projektu Zaželi Regoč IV koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda+ u financijskom razdoblju 2021.-2027., u okviru natječaja Zaželi – prevencija institucionalizacije.

Svi zainteresirani pripadnici ciljne skupine koji zadovoljavaju navedene uvjete iz ovog Poziva, obrasce za iskaz interesa mogu preuzeti osobno u prostorijama Udruge Regoč, Mikrorajon 13, 35 000 Slavonski Brod ili na internet stranici udrugaregoc.hr

Tekst Poziva i Obrazac za iskaz interesa nalaze se ispod ove objave.

Javni poziv

Prijavnica

 

KAMPANJA ZA INKLUZIVNO DJELOVANJE U KRIZNIM SITUACIJAMA

Objavljeno: 09. 06. 2023 - EU projekti

 

U okviru projekta IzaZOVI u krizi, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i partnerske udruge osoba s invaliditetom pokreću Kampanju za inkluzivno djelovanje u kriznim situacijama “Svi za sve” kojom želi osvijestiti društvenu zajednicu o potrebama osoba s invaliditetom i važnosti dobrosusjedske pomoći u kriznim situacijama te potaknuti organizacije civilnog društva, volontere i građane na  solidarnost i spremnost na pružanje pomoći susjedima s invaliditetom u kriznim situacijama.

U nastavku je Priopćenje upućeno medijima kojem su priloženi letak o načinima postupanja prema osobama s invaliditetom i letak o Timovima za krizne situacije.

 

“Svi za sve”

Osobe s invaliditetom posebno su ranjive tijekom kriznih situacija, neovisno o tome jesu li uzrokovane prirodnim katastrofama, sukobima ili drugim izazovima. U takvim situacijama, uz postupanje službi koje djeluju u kriznim situacijama, od posebnog značaja su solidarnost i dobrosusjedska pomoć građana koje mogu postati temeljni stupovi podrške najranjivijima u našem društvu iz razloga što se nalaze u neposrednoj blizini ugroženih. Svi mi imamo moralnu odgovornost i priliku pokazati svoju humanost kroz podršku onima koji se suočavaju s dodatnim izazovima zbog invaliditeta.

Osobe s invaliditetom u kriznim situacijama suočavaju se s izazovima kao što su: otežan pristup hitnih službi zbog arhitektonskih barijera, nedostatka prilagođene opreme i otežane komunikacije; potrebe za specifičnom podrškom i korištenjem pomagala, dostupnost lijekova; postupci evakuacije te smještaj u skloništima koja bi trebala biti prilagođena njihovim potrebama. Stoga pozivamo donositelje odluka na usvajanje planova djelovanja u kriznim situacijama koji uključuju specifične potrebe osoba s različitim vrstama invaliditeta prilikom postupanja, evakuacije i smještaja.

Naglašavamo da dobrosusjedski odnosi u kriznim situacijama mogu biti važniji čak i od djelovanja nadležnih službi jer pružanje pomoći može započeti odmah i imati ključnu ulogu za sigurnost osobe s invaliditetom tijekom krizne situacije. Dobrosusjedski odnosi podrazumijevaju i razgovore koje je potrebno unaprijed provesti o planovima za krizne situacije u koje se uključuje i pomoć osobi u pripremi hitnih brojeva i kontakata, pripremi njihovog doma za krizne situacije i pakiranje osnovnih potrepština u torbu te planiranje eventualne evakuacije. Emocionalna podrška može biti jednako važna kao i fizička kako bi se smanjili stres i tjeskoba. U djelovanju dobrosusjedske pomoći poželjno je upoznati se sa širom mrežom podrške koju čine organizacije civilnog društva i volonteri koji mogu pružiti podršku osobama s invaliditetom. Ta vrsta susjedstva i međusobne podrške doprinosi jačanju zajednice i osigurava da nitko nije zanemaren tijekom kriznih situacija što je i cilj ove Kampanje za djelovanje prije, tijekom i nakon kriznih situacija. Inkluzivno djelovanje „Svi za sve“ u kriznim situacijama doprinosi solidarnosti, otpornosti i  održivosti zajednice i primjeni sintagme „Nitko ne smije biti izostavljen“ kojom Ujedinjeni narodi zahtijevaju od svih zajednica solidarno postupanje u okviru Programa održivog razvoja do 2030.

Društvena zajednica treba snažnije potaknuti djelovanje organizacija civilnog društva, volontera i građana organizirajući im programe obuke o pružanju podrške i načinima komunikacije s osobama s invaliditetom tijekom kriznih situacija. Uz to, neophodne su i edukacije o solidarnosti i dobrosusjedskoj pomoći čime se podiže građanska svijest  o potrebama susjeda s invaliditetom i spremnost za pružanje pomoći u kriznim situacijama.

Krizne situacije su onaj trenutak kada kao zajednica možemo pokazati svoju humanost i solidarnost. Pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija, gradeći društvo koje je osjetljivo na potrebe svih svojih članova. Ujedinjeni, možemo pružiti sigurnost i podršku osobama s invaliditetom tijekom najizazovnijih trenutaka.

 

IzaZOVI u krizi – letak INKLUZIVNO DJELOVANJE U KRIZNIM SITUACIJAMA

IzaZOVI u krizi – letak KRIZNE SITUACIJE I OSI