Šetnja gradskim Korzom

Objavljeno: 18. 04. 2018 - Galerija

Naš grad se ovih dana pretvorio u pravu bajku Ivane Brlić – Mažuranić, često nazivane hrvatskim Andersenom. Svojom originalnošću ravnopravno stoji rame uz rame s velikanima dječje književnosti, a njezina djela prevedena su na sve važnije svjetske jezike.

Naša Udruga ima čvrstu vezu s Ivanom, a to je činjenica da je naziv Udruge inspiriran likom iz Ivanine priče koja je dio zbirke Priče iz davnina. Bajka je to čiji je glavni lik div Regoč koji ima dobro srce i blagu narav. On živi jednostavnim životom, sve dok u njegov život ne uđe vila Kosjenka i nagovori ga da napusti svoj jednoličan život kako bi upoznao ljepote svijeta. Na svom putu, Regoč čini mnogo dobrih djela, u čemu mu uvelike pomaže njegova veličina. Ali na kraju se ipak zaželi svog doma, koji mu je, kakav god da je, ipak najdraži.

Snažno prijateljstvo između Regoča i Kosjenke podsjetilo nas je danas na prijateljstva u našoj Udruzi dok smo svi zajedno šetali ulicama grada koji je bio inspiracija Ivani Brlić – Mažuranić za priče koje je napisala.