Regočevci u Koprivnici na “Renesansnom festivalu”

Objavljeno: 03. 09. 2011 - Galerija

Članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Klub Regoč“ zajedno sa roditeljima, predsjednicom Udruge gđom. Mirjanom Jakovčev, i zaposlenicima već su drugu godinu za redom posjetili Koprivnicu i srodnu Udrugu „Podravsko sunce“.  Naši prijatelji iz koprivničke Udruge su bili ugodno društvo, lijepo i bogato su nas ugostili i sa našim članovima obišli „renesansni festival“  te smo zajedno učili i upoznali povijest Koprivnice.

Viteške igre, dvorski plesovi i lakrdije, srednjovjekovni specijaliteti i stari zanati samo su neke od atrakcija u kojima su Regočevci uživali.  Imali smo priliku upoznati i različito srednjovjekovno oružje, oruđe, sprave za mučenje, ali i doživjeti romantični život renesanse.

Među mnoštvom posjetitelja iz Hrvatske i Inozemstva bilo je nezaboravno iskustvo biti sudionikom 6. Renesansnog festivala, kao najveće povijesne manifestacije u ovom dijelu Europe.

Naši prijatelji iz Koprivnice su obećali uzvratiti posjet našoj Udruzi i Sl.Brodu, te ih već sada s nestrpljenjem očekujemo u studenom – za vrijeme dana održavanja  „Katarinskog sajma 2011.“, vjerujemo da ćemo biti jednako dobri domaćini.