Radionica tkanja

REGOČEVCI U COLOSSEUMU PREDSTAVILI PROGRAM „UMIJEĆE TKANJA NAŠIH STARIH“ – 30.09.2014.

IMG_039926.09. i 27.09. Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Klubom Regoč“ u suradnji sa City Colosseum organizirala je dvodnevni program pod nazivom „Umijeće tkanja naših starih“.
Razvojem industrijske proizvodnje tepiha znanje tkanja generacijama pada u zaborav. Članovi Kluba Regoč u sklopu svojih aktivnosti u živo su predstavili vještine tkanja, osvježili su znanja i prikazali vještine rada na tkalačkom stanu. Aktivnost tkanja je postala dio svakodnevnih aktivnosti zahvaljujući realizaciji EU projekta „Comprehensive Care to the Families with Dependent Member – Community4family” čijom realizacijom je kupljen tkalački stan za tkanje i zaposlene dvije osobe.
Predstavnici City Colosseuma ističu da pozdravljaju rad Udruge i izuzetno su počašćeni što su pomogli realizaciji programa ustupanjem prostora za predstavljanje rada i djelovanja „Uduge Regoč“.

 

RADIONICA TKANJA

Održava se 1 x tjedno po dva sata. Članovi u ovoj radionici usavršavaju tehnike rezanja tkanine, motanje tkanine na klupko, kalem i tehnike tkanja na tkalačkom stanu prema individualnim mogućnostima, ne samo u cilju svladavanja tehnike tkanja  nego i očuvanju starih zanata njegujući tradicijske običaje.

Članovi izrađuju tepihe, torbe i ukrase, a izrađene predmete poklanjamo i prezentiramo. Voditeljica ove radionice potiče članove na samostalan rad na tkalačkom stanu, te ih uči pravilnom rukovanju kako bi tepisi bili što ljepši.

Broj članova u ovoj radionici je prosječno 6.