Kazališna radionica

3. MALIK DANI U SLAVONSKOM BRODU – 17.06.2016.

Prvi puta u program Malik dana uključila se i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Regoč”. Predstavom “Umišljena mišica” prenijeli su duboku moralnu poruku. Predstava ima i humanitarni karakter. “Umišljenu mišicu” članovi udruge izvode već tri godine. Ovoga ljeta predstavit će ju i publici na Jadranu. Na more će uskoro i Kazališna družina, za koju ljetne stanke nema. Već od ponedjeljka počinju intenzivne probe za premijeru predstave “Ribar Palunko i njegova žena”.
Malik

 

PREDSTAVA „DOBRI SAMARITANAC“ U ŽUPI SVI SVETI U SESVETAMA – 21.02.2016.

Na drugu korizmenu nedjelju, 21. veljače župa Svi Sveti u Sesvetama na dvije mise ugostila je našu Udrugu. Za vrijeme propovijedi, naši korisnici scenski su uprizorili biblijsku prispodobu o milosrdnom ocu. Rezultat je to, kako je naglasio trajni đakon Robert Čabraja, marljivog i vrijednog rada članova Udruge. Predstavu su pripremali sa voditeljicom dramske skupine našom volonterkom Jelenom Bandić.

 

KAZALIŠNA PREDSTAVA “UMIŠLJENA MIŠICA”

Korisnici naše Udruge koji su i dugogodišnji članovi kazališno-glumačke radionice, 21.11.2012. su posjetili “OŠ Blaž Tadijanović”  u Podvinju gdje su pred više od stotinjak osnovnoškolaca te njihovih učitelja i profesora izveli svoju novo pripremljenu predstavu „Umišljenja mišica“.

Članovi kazališno-glumačke radionice (Tomislav, Nikolina, Julija, Ana, Drago i Marina) zajedno sa voditeljicom Anom Rosandić već godinu dana kontinuirano uvježbavaju i pripremaju  ovu  predstavu, te je danas bila premjerno prikazana javnosti, a novi nastup je dogovoren već za 06.12.2012. u osnovnoj školi u Zagrebu povodom obilježavanja   dana Sv. Nikole.

Koliko je ova izvedba bila uspješna vidi se i kroz posebno pozitivne komentare gledatelja i dugi aplauz svih prisutnih, dogovorene su  neke buduće suradnje i druženaja, a naši glumci su na kraju  svog nastupa od domaćina  bili počašćeni i ugošćeni kao pravi profesionalci.

 

KAZALIŠNA RADIONICA

Održava se 1x tjedno po dva sata. Korisnici ove radionice uče glumiti i pripremaju razne predstave koje prikazuju građanstvu. Voditeljica ove radionice  radi s članovima  na verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, uvježbava i ponavlja s članovima već naučene igrokaze, ali ih uči i novima. U suradnji sa krojačkom i likovnom radionicom izrađuju scene i kostime za nove predstave i igrokaz. Naučene predstave prezentiraju građanstvu.
Zadnje dvije predstave koje su članovi uvježbali su: Zemlja zove u pomoć i Šuma Striborova.

Broj članova u ovoj radionice prosječno je 10.