Radionica u muzeju Brodskog posavlja

Objavljeno: 02. 12. 2011 - Vijesti

“ČAROLIJA STAKLA”

U okviru izložbe Zbirka stakla 19. i 20. stoljeća Muzeja Slavonije iz Osijeka, Muzej Brodskog Posavlja  02.12.2011. organizirao je edukativnu radionicu pod nazivom “Čarolija stakla”.

Nakon razgledavanja postavljene izložbe, Regočevci su sudjelovali u istoimenoj edukativnoj radionici na kojoj su pod vodstvom mr. art. Vesne Osojnički, kiparice i profesorice na Graditeljskoj školi u Čakovcu, upoznali tehnike umjetničke obrade kao i tehnike vitraja i fuzije stakla.

Članovi Udruge su s posebnim interesom pratili i sudjelovali u pripremnim radnjama brušenja stakla te ostali zadivljeni konačnim rezultatom – izradom pravim umjetničkih slika od stakla.

Voditeljica radionice gđa. Vesna Osojnički je izuzetno bila zadovoljna suradnjom, zainteresiranošću članova Udruge za umjetnost, njihovom aktivnom sudjelovanju u radonici, načinom izražavanja i komuniciranja, ali i ugodno iznenađena sposobnošću članova pri savladavanju tehnike vitraja  s obzirom na njihove ograničene sposobnosti.

Regočevci se iz Muzeja Brodskog Posavlja svaki puta vraćaju puni pozitivnih dojmova sa posjećene izložbe te ponosni na sebe zbog uspješnog usvajanja novih tehnika.