Prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u stolnom tenisu

Objavljeno: 19. 03. 2012 - Vijesti

U sportskoj dvorani Osnovne škole „Josip Kozrac“ Vinkovci, u odličnoj organizaciji Hrvatskog stoloteniskog kluba „Lokomotiva“ Vinkovci, 17.03. i 18.03. održano je Hrvatsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom.

[spacer height=”20px”]

Na ovom velikom natjecanju nastupilo je  13 ekipa iz Hrvatske sa svojih 118 natjecatelja koji su se natjecali u 21 kategoriji među kojima su bili i sudionici ovogodišnjih Paraolimpijskih igara u Londonu.

Naši predstavnici na ovom natjecanju bili su: Damir Novoseklović i Mario Balković uz voditelja-trenera gosp. Marina Stipiševića. Unatoč jakoj konkurenciji naši dečki su imali zapažen nastup iako su im ovaj puta medalje izmaknule.

Veliki broj sudionika i posjetitelja na ovom prvenstvu pokazuje kolika je vrijednost i potreba organiziranja aktivnosti u koje se uključuju osobe s invaliditetom, jer na njima dolazi do izražaja njihov športski duh i sposobnosti.

Sudjelovanje na ovakvim natječajima sudionicima je nagrada za sav uložen trud, a razvoj natjecateljskog duha im daje motivaciju za daljnje treniranje koje je ponekad jako teško zbog zdravstvenog stanja i ograničenih tjelesnih/intelektualnih mogućnosti.

Sve pohvale organizatoru, ali i našim dečkima koji su još jednom pokazali hrabrost, ali i veliki napredak u igri stolnog tenisa.