EU projekti

Održana edukacija o izradi poslovnih planova

Europska unija

 

Dana 23. i 24. listopada 2017. godine održana je edukacija o izradi poslovnih planova, druga od četiri edukacije za 5 zaposlenika Regoč-a kojim će biti osnaženi za upravljanje društvenim poduzećem.

Kroz dvodnevnu edukaciju održanu u prostorijama udruge Regoč u Bukovlju, sudionicima je unaprijeđeno znanje o poslovnom planiranju općenito, o izradi poslovnih planova za malo i srednje poduzetništvo s posebnim osvrtom na posebnosti koje u tom kontekstu nosi društveno poduzetništvo, zatim o značenju i svrsi poslovnog planiranja, strukturi poslovnog plana i razlici u odnosu na strukturu investicijskih studija i studija izvedivosti.

Edukacija o izradi poslovnih planova je održana u sklopu projekta „I ja radim i doprinosim!“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 639.598,48 kuna, a provodi se u razdoblju od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine.

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr

 

 

 

Projekt “I ja radim i doprinosim!”, UP.02.3.1.01.0127 Redni broj nabave: ESF/DP REGOČ/usluga/EP2-5

Europska unija

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč provodi projekt pod nazivom I ja radim i doprinosim! koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja Poticanje društvenog poduzetništva.

Pozivamo Vas da nam dostavite ponudu za sljedeću uslugu:

Radionica za izradu aranžmana i ukrasa od umjetnog cvijeća

 

Tekst poziva se nalazi na poveznici:

Poziv za dostavu ponuda- Radionica _cvijeće

 

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr

 

 

 

Održana edukacija o poduzetništvu

Europska unija

 

 

Dana 18. i 19. rujna 2017. godine održana je edukacija o poduzetništvu, prva od 4 edukacije za 5 zaposlenika Regoč-a kojim će biti osnaženi za upravljanje društvenim poduzećem.

Kroz dvodnevnu edukaciju održanu u prostorijama udruge Regoč u Bukovlju, sudionici su upoznati s osnovnim pojmovima vezanim uz poduzetništvo, povijesnim razvojem teorije poduzetništva, poduzetničkim vještinama i karakteristikama dobrog poduzetnika, o pravnim oblicima poduzetničkih pothvata u RH, s klasifikacijom malih i srednjih poduzeća u kontekstu povlačenja sredstava za poduzetnike iz ESI fondova. Edukacija je okončana temom društvenog poduzetništva, s naglaskom na provedbu Strategije razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine.

Edukacija o poduzetništvu je održana u sklopu projekta „I ja radim i doprinosim!“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 639.598,48 kuna, a provodi se u razdoblju od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine.

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt “I ja radim i doprinosim!”, UP.02.3.1.01.0127 Redni broj nabave: ESF/DP REGOČ/usluga EP-2-1-3

Europska unija

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč provodi projekt pod nazivom I ja radim i doprinosim! koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja Poticanje društvenog poduzetništva.

Pozivamo Vas da nam dostavite ponudu za sljedeću uslugu:

  1. Radionica psihosocijalne potpore za roditelje
  2. Radionica za psihosocijalno osnaživanje osoba s intelektualnim teškoćama

Tekst poziva je na poveznici

 

Više informacija na: www.strukturnifondovi.hr www.esf.hr

 

 

 

Uvodna konferencija projekta „I ja radim i doprinosim!“

Europska unija

Dana 4. srpnja 2017. godine s početkom u 12 sati, u Eko-etno salašu hotela Savus održana je uvodna konferencija  projekta „I ja radim i doprinosim!“ kojeg provodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod.

Na početku uvodne konferencije, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne vlasti, institucija,  organizacija civilnog društva te lokalnih i regionalnih medija,  predsjednica Udruge mr.sc. Mirjana Jakovčev je pozdravila sve prisutne i predstavila rad udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč. Istaknula je iznimno zadovoljstvo i važnost ovog projekta jer članovi udruge već dugi niz godina izrađuju ukrasne i uporabne predmete, pakiraju spužvice za dvije privatne tvrtke tako da je udruga na određeni način već uključena u društveno poduzetništvo. Također je navela kako ćemo  projektom „I ja radim i doprinosim“ osnažiti naše korisnike, njihove roditelje i druge osobe za što kvalitetnije sudjelovanje u društvenom poduzetništvu.

Voditeljica projekta Marina Barić-Gačić prezentirala je projekt čiji su ciljevi osnažiti zaposlenike društvenog poduzeća za upravljanje njime, omogućiti nezaposlenim članovima da steknu potrebna znanja i vještine za rad u društvenom poduzeću te podizanje svijesti stanovnika Brodsko-posavske županije o društvenom poduzetništvu i društvenom poduzeću Regoč. Navela je kako su ciljne skupine nezaposleni članovi i zaposlenici društvenog poduzeća, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, nezaposleni volonteri društvenog poduzeća te stanovnici Brodsko-posavske županije. Navela je aktivnosti projekta koje uključuju educiranje zaposlenika o poduzetništvu, marketingu, prodajnim vještinama te izradi poslovnih i marketinških planova, održavanje radionica za psihosocijalno osnaživanje i psihosocijalnu potporu, za izradu predmeta fuzijom, šokačkih ponjava, tepiha od vune, ukrasa i aranžmana od umjetnog cvijeća, organiziranje studijskih putovanja u Italiju i Republiku Hrvatsku te izradu brošure o poduzetništvu i organiziranje Dana društvenog poduzeća Regoč.

Nakon održane konferencije, sudionici su posjetili imanje udruge Regoč u Bukovlju kako bi upoznali novi prostor u kojem će udruga djelovati.

Projekt “I ja radim i doprinosim“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 639.598,48 kuna, a provodi se u razdoblju od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine.

Više informacija na www.strukturni fondovi.hr i www.esf.hr

 

 

„I JA RADIM I DOPRINOSIM!“

Europska unijaHeader

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč započela je s provedbom projekta „I ja radim i doprinosim!“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta: 01. lipnja 2017. –  31. svibnja 2018.godine, a ukupna vrijednost projekta je 639.598,48 kuna.

Projekt se bavi problemom zapošljavanja osoba s intelektualnim teškoćama i problemom održivosti socijalnih usluga koje pruža udruga Regoč i značajno će doprinijeti njihovoj kvaliteti života je će omogućiti da se obrazuju, razvijaju i uzdržavaju svojim radom.

Cilj projekta je osnažiti zaposlenike društvenog poduzećem za upravljanje njime, omogućiti nezaposlenim članovima da steknu potrebna znanja i vještine te da se osnaže za rad u društvenom poduzeću, te podizanje svijesti stanovnika Brodsko-posavske županije o društvenom poduzetništvu i društvenom poduzeću Regoč.

Očekivani rezultati projekta su: 5 zaposlenika educirano iz područja poduzetništva, o izradi poslovnih planova, osnovama marketinga i o izradi marketinških planova, 10 roditelja OIT pohađalo radionice psihosocijalne potpore, 13 OIT pohađalo radionice za psihosocijalno osnaživanje, 23 osobe educirane za izradu predmeta fuzijom, aranžmana i ukrasa od umjetnog cvijeća, tepiha od vune, šokačkih ponjava, izrađena brošura o društvenom poduzetništvu, organiziran Dan društvenog poduzeća Regoč te organizirana 2 studijska putovanja.

Za više informacija: dp.regoc@gmail.com, facebook, 035/266-500

Više informacija na www.strukturni fondovi.hr i www.esf.hr

 

 

 

 

Održana radionica o provedbi projekata u sklopu Poziva za dostavu prijedloga “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”

Dana 24. travnja 2017. godine s početkom u 10:00 sati u hotelu Panorama održana je radionica o provedbi projekata u sklopu Poziva za dostavu prijedloga “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” . Na provedbenoj radionici su sudjelovala dva predstavnika naše Udruge.

 

Europski socijalni fond – Odluka o financiranju za projekte usluge osobne asistencije

esf
Natječaj – strukturni fondovi
Strukturni fondovi
Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Odluka o financiranju – MDOMSP

Dana 21. ožujka 2017. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku donijelo je 2. Odluku o financiranju za narednu grupu projekata koji su uspješno prošli sve faze procesa dodjele u okviru otvorenog trajnog Poziva ”Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” UP.02.2.2.02. u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Sa ponosom možemo reći da se nalazimo na popisu projekata za koje je Ministarstvo odobrilo financiranje. Naš projekt asistencije se i dalje nastavlja pod imenom “Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama Slavonski Brod” pod kodnim brojem UP.02.2.2.02.0063 pod vodstvom naše predsjednice mr. sc. Mirjane Jakovčev.

Fokus projekta je na osobama s najtežim intelektualnim teškoćama koje u svakodnevnom životu nisu u mogućnosti obavljati aktivnosti svakodnevnog života i to od najjednostavnijih aktivnosti i zahtjeva kao što su kretanje, hranjenje, okretanje u krevetu, transfer krevet-kolica, obavljanja osnovih higijenskih potreba do aktivnosti socijalizacije i integracije. S obzirom na teške intelektualne teškoće, svima im je oduzeta radna sposobnost. Svemu tome značajno pridonosi i nepristupačnost izgradnje okoliša i nedovoljna senzibiliziranost šire društvene zajednicu u kojoj još uvijek dominiraju predrasude, a ne rijetko dolazi i do diskriminacije osoba s invaliditetom. Pomagači su uglavnom ukućani, rođaci i prijatelji, ali potpora osobama se pruža u vrijeme koje je pogodno pomagačima. Stoga se osobe u pravilu zatvaruju u “sofisticirane samce”, rijetko izlaze, postaju depresivni ili imaju druge oblike neprimjerenog ponašanja (vikanje, bježanje, agresivnost i sl.) Posebni problemi javljaju se u ruralnim sredinama u kojima između ostalog nisu razvijene niti druge socijalne usluge, a stigmatizacija je još daleko veća osobama koje se kreću uz pomoć. Time im se onemogućavaju i osnovne usluge čak i za zdravstvenu zaštitu. Teškoće se multipliciraju zbog bolesti i starenja pomagača tako da kada ukućani nisu više u mogućnosti pomagati osobe su prinuđene otići u instituciju, koja nije njihov izbor, nego nužda i u kojoj gube samostalnost koju su imali, ali i svoju lokalnu zajednicu i okruženje.

Osobama s intelektualnim teškoćama i članovima njihovih obitelji je od izrazito velike koristi pružanje usluge osobne asistencije što za njih znači znači 100% podrška u aktivnostima koje su u skladu s njihovim potrebama i željama. Realizacija projekta će pokazati da su korisnici usluge osobne asistencije unaprijedili kvalitetu svakodnevnog života. Također obitelji izražavaju zadovoljstvo jer su dobile sigurnost da će njihovim članovima moći pomagati druge osobe i u trenutku kada oni to više ne mogu, zajedno će prihvatiti prisutnost “treće” osobe u kući koja nije smetnja niti teret već pomagač cijeloj obitelji. Tim više što na taj način znaju da će osoba moći i dalje ostati u svom domu i lokalnoj zajednici. U mnogim slučajevima obitelji naglašavaju da imaju i nešto slobodnog vremena za sebe, te da su im se kvaliteta života i odnosi u obitelji poboljšali.

Ukupna vrijednost novosklopljenog Ugovora kojeg u potpunosti financira Europski socijalni fond je 1.355.870,62 kune, a razdoblje provedbe je od datuma potpisivanja Ugovora 29. ožujka 2017. godine  do 29. ožujka 2019. godine.

2._Odluka_o_financiranju_Regoč

kvadratiEuropski strukturni i investicijski fondovi logo

 

17.06.2016. godine Radionica u okviru ESF natječaja

Predstavnice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod, sudjelovale su na radionici vezanu uz provedbu projekata ESF natječaja “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3” i “Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”.13515293_2961316453892258_1285539025_n

13550971_2961316483892255_1442349611_n 13563271_2961316413892262_1062015096_n

 

Projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama Slavonski Brod“

Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod provodi projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama Slavonski Brod“ u sklopu otvorenog poziva „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. Partneri na projektu su Rina Mašera, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Dubrovnik. Tijekom projekta kroz uslugu osobne asistencije pruža se potpora osobama s teškim intelektualnim teškoćama u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja. Usluga osobne asistencije omogućava unaprjeđenje kvalitete življenja, socijalnog uključivanja u zajednicu i sprječavanje institucionalizacije. Kroz taj projekt osmero korisnika iz Slavonskog Broda i petero iz Dubrovnika dobili su uslugu osobne asistencije. Osobe s intelektualnim teškoćama do sada nisu bile u prilici tražiti osobne asistente koji su im nužni, stoga je provedba izuzetno korisna. Održane su dvije edukacije za skrbnike/korisnike i osobne asistente kroz koje su se polaznici upoznali s načinom i metodama primanja i pružanja usluge, principima neovisnog življenja te ostalim relevantnim informacijama vezanim uz uslugu osobne asistencije. Kroz 80 sati pružene usluge pruža se stopostotna potpora korisnicima u aktivnostima koje su u skladu s njihovim potrebama i željama.

 

29.02.2016- Edukacija osobnih asistenata i skrbnika/korisnika osobne asistencije

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod provodi projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama Slavonski Brod“ u sklopu otvorenog poziva „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“. Partneri na projektu su Rina Mašera, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Dubrovnik. U prostorijama udruge održana je edukacija namijenjena skrbnicima/korisnicima i osobnim asistentima koju su održali predstavnici Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Polaznici su se kroz edukaciju upoznali s načinom i metodama primanja i pružanja usluge, principima neovisnog življenja te ostalim relevantnim informacijama vezanim uz uslugu osobne asistencije.

 

SLIKA2

 

LogoESF_Col_Portrait

Otvoren Poziv “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom”

Otvoren Poziv “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom” – Strukturni fondovi