Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Objavljeno: 03. 12. 2011 - Vijesti

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.prosinca) i međunarodne godine volontera, u Gradskoj vjećnici održana je svečana sjednica  Povjerenstva za osobe s invaliditetom čiji je član i naša predsjednica udruge gđa. Mirjana Jakovčev. Na sjednici su proglašeni dobitnici nagrade za volontere te zapošljavanje osoba s invaliditetom.

U partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom za poslodavce godine nagrađene su tvrtke koje već dulji niz godina podržavaju program zapošljavanja uz podršku za osobe s invaliditetom. Među nagrađenima je i  REKORD TIM, vlasnika Marka Pejića – kojeg smo predložili za dodjelu nagrade.  Naša udruga s tvornicom uspješno surađuje već duži niz godina kroz Ugovor o suradnji i humanitarnom djelovanju. Grad Slavonski Brod prvi je u Hrvatskoj utemeljio ovu nagradu za poslodavce koji se ističu zapošljavanjem osoba s invaliditetom.

Obilježavanje 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, nastavljeno je u popodnevnim satima u Slavonskom restoranu gdje se na zajedničkom druženju okupilo oko 400 članova svih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom. Regočevci su i ove godine pripremili zanimljiv nastup sa recitalom i pjesmama koje su uvježbali sa voditeljicom kazališno-folklorne radionice gđom. Anom Rosandić, a sve prisutne je obradovao i dolazak Svetog Nikole koji je podjelio poklončiće za članove svih udruga.