Edukacija članova

03.11.2011. –  „Tko štedi više vrijedi“ – u suradnji sa Wustenrot stambenom štedionicom (voditeljica radionice: gđa. Sanja Šumbera, voditeljica poslovnice u Sl.Brodu)

što smo naučili:  vrijednost novca, za što nam je novac potreban, što je štednja, načini štednje, kako pravilno rasporediti novac i korisno iskoristiti ušteđeni novac..

10.11.2011. –   „Kako tražiti posao“ – ciklus radionca u suradnji sa  Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje Sl.Brod (voditeljice radionice: Ana Bilešić – psiholog-profesionalno usmjeravanje pri zapošljavanju i Anita Blajer –psiholog –rukovoditelj odsjeka profesionalnog usmjeravanja pri zapošljavanju)

što smo naučili: gdje ponaći oglas za posao, kako napisati životopis, kako se predstaviti poslodavcu, karakteristike dobrog radnika,ponašanje u radnom timu…
održane radionice:

16.12.2010. –  „svi smo različiti“
21.02.2011. – „reci mi što radiš i reći ću ti tko si“
20.05.2011. –  „radne navike“
10.11.2011. – „kako drugima pokazati da ih slušamo“

14.10.2011. – 18.10.2011. – „radionice samozastupanja“ (Orahovica)  – u okviru provedbe projekta „Zajedno smo jači“ Hrvatskog Saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom.  (voditeljice radionice: Marta Prohaska prof.def.  i Tatjana Miljević  prof.def.)

što smo naučili:   kako se predstaviti, kako izraziti ono što želimo i volimo, izraziti čime se želimo baviti u životu, koje boje volimo, što volimo raditi, s kim se volimo družiti, gdje volimo ići, tko su naši prijatelji…)

11.11.2010. –  „ zdravlje očiju i naš vid“ –  u suradnji sa Optikom Wachtler Sl.Brod (voditelj radionice gosp. Robert Wachtler – direktor poslovnice)

što smo naučili:  važnost dobrog vida, što utječe na dobar vid, kako prepoznati smetnje u vidu, šta je dioptrija, kako utvrditi dioptriju, vrste naočala, način izrade naočala…