Zlatne kapljice dobrote za naš novi dom

DONACIJA RAIFFEISEN BANKE – 21.10.2016.

img_4213
Danas je u Slavonskom Brodu održana proslava 15. godišnjice otvorenja prve poslovnice RBA. Svečanoj proslavi prisustvovali su čelnici grada Slavonskog Broda: Mirko Duspara, gradonačelnik i Tea Tomas, dogradonačelnica grada Slavonski Brod, kao i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, a svečano otvorenje predvodio je Ivan Žižić, član Uprave RBA s Krunoslavom Baumschabel-Banić, direktoricom Regije za poslovanje s pravnim subjektima. RBA je iskoristila ovu priliku da podsjeti na svoju suradnju s lokalnom zajednicom te donirala iznose od 15 tisuća kuna dvjema udrugama – udruzi Regoč i udruzi Slap. Korisnici udruge Regoč su u znak zahvale otpjevali nekoliko pjesama tokom same proslave. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Raiffeisen banci.

 

HUMANITARNA BICIKLIJADA U ORGANIZACIJI CARITASA SVIH SVETIH SESVETE – ‘DAJMO MJESTO POD SUNCEM ŠTIĆENICIMA UDRUGE REGOČ’

biciklijada-20161016-19330554
Novčani prilog župnog caritasa župe Svih svetih Sesvete prikupljen je humanitarnom biciklijadom, prodajom rukotvorina KR Anđelčić, te uplatom donacija. Ovim putem se zahvaljujemo na donaciji koja će nam puno pomoći pri osiguranju kvalitetnijeg smještaja za naše štićenike i šaljemo pozdrave župniku Miglesu te svim članovima župnog caritasa i svima ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli ovoj donaciji.

OTVORENJE IZLOŽBE MUZEJ U LONCU – 15.9.2016.

img_4914
U četvrtak 15. rujna u 19.30 sati u Muzeju Brodskog Posavlja otvorena je etnografsko fotografska putujuća izložba Gradskog muzeja Požega i Muzejske udruge istočne Hrvatske „Muzeji u loncu“. Ispred muzeja su se prilikom otvorenja pekli gojtani, staro i autohtono jelo koje su donijeli časnici austrougarske vojske prije 300-tinjak godina, a zadržalo se još i danas jedino u Gunji. Kako udruga ima dugogodišnju suradnju s muzejom Brodskog posavlja tako smo i ovaj put aktivno sudjelovali u izradi gojtana. Posjetitelji su prepoznali rad udruge Regoč i svojim donacijama podržali kampanju udruge’Zlatne kapljice dobrote za naš novi dom’.

 

NOGOMETNA UTAKMICA IZMEĐU ČLANOVA HSLS-a i GOSTIJU

“Zahvaljujemo se članovima HSLS-a koji su sredstva prikupljena na tradicionalnoj humanitarnoj utakmici koja se već zadnje dvije godine održava u Donjim Andrijevcima namijenili Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod i našu Zlatnu kapljicu za kupnju kuće koja će omogućiti našim korisnicima kvalitetan cjelodnevni boravak. Na stadionu se okupilo mnoštvo članova HSLS -a koji su igrali nogomet ili navijali. Atmosfera je bila odlična, upoznali smo članove koji su bili srdačni i otvoreni za ovu ideju prikupljanja sredstava. Mnogi su nakon utakmice kupili Zlatne kapljice i tako dali svoj doprinos ostvarenju našeg cilja. Članovi HSLS-a su motivirali ostale udruge i građane da se uključe u kampanju,tako da smo sretni i zadovoljni. Hvala HSLS-u na njihovim zlatnim kapljicama.
 

NOGOMETNA UTAKMICA IZMEĐU ČLANOVA HSLS-a i GOSTIJU 

Naši partneri u kampanji “Zlatne kapljice dobrote za naš novi dom” HSLS Brodsko-posavske županije pozvali su nas na tradicionalno druženje i prijateljsku utakmicu na kojoj su se skupili članovi iz pet slavonskih županija. Jedan od ciljeva druženja bio je i aktualizirati naš projekt i potaknuti sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu Regoču u realizaciji naših potreba. Utakmica je održana na nogometnom stadionu “Tomislav Buhač” u Donjim Andrijevcima. Zahvaljujemo našim partnerima od srca koji su sav prilog skupljen na utakmici donirali Udruzi Regoč.

 

KAP PO KAP…PREDSTAVA “UMIŠLJENA MIŠICA”

Naši vrijedni glumci u duhu prikupljanja zlatnih kapljica dobrote za naš novi dom nastavljaju sa predstavom „Umišljena mišica“. Glumili su u područnim školama Beravci i Jaruge, kao i osnovnoj školi Ivana Brlić-Mažuranić. Regočevci su i ovaj put uspjeli oduševiti cijelu školu, te nastavljaju sa predstavama.

 

DONACIJE GRAĐANA U SKLOPU ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE “U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ” I SMOTRE UČENIČKIH ZADRUGA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

 

PREDSTAVA “UMIŠLJENA MIŠICA”

Naši korisnici su se predstavili osnovnoj školi Ivan Filipović u Velikoj Kopanici sa predstavom “Umišljena mišica” te su na veliko oduševljenje mališana, učitelja, ravnatelja i ostalih zaposlenika prikupili svoje prve zlatne kapljice u iznosu od 945,00 kn.

 

UVODNA KONFERENCIJA KAMPANJE “ZLATNE KAPLJICE DOBROTE ZA NAŠ NOVI DOM”

Danas je održana uvodna konferencija za medije u velikoj vjećnici Brodsko-posavske županije na kojoj je naša predsjednica Mirjana Jakovčev predstavila našu kampanju te time informirala i pozvala sve ljude dobre volje da nam se pridruže ka ostvarenju našeg cilja, a to je kupnja nekretnine koja bi udovoljavala minimalno tehničkim uvjetima za pružanje socijalnih usluga našim korisnicima. Podršku su nam dali Zajednica žena “Katarina Zrinski”, Bpž HSLS Brodsko-posavske županije, Hrvatsko srce BPŽ HSS Brodsko-posavske županije i Volonterski centar Slavonski Brod
 

BUDITE I VI ZLATNA KAPLJICA DOBROTE ZA NAŠ NOVI DOM. 🙂

 

KAMPANJA UDRUGE REGOČ – “ZLATNE KAPLJICE DOBROTE ZA NAŠ NOVI DOM”

Dragi i poštovani prijatelji,
u Slavonskom Brodu, već više od 30 godina, djeluje Udruga Regoč koja okuplja osobe s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji. Kroz sve te godine predanog i marljivog rada cilj našeg djelovanja uvijek je bio isti – poboljšanje kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama u razvoju. Njima i njihovim potrebama podredili smo sav naš kontinuirani rad i aktivnosti kojih je svakim danom sve više, ponajprije zahvaljujući kreativnim ljudima velikog srca koji ustrajno volontiraju u udruzi, ali i svim našim članovima i korisnicima.
Kako bismo nastavili uspješno provoditi sve aktivnosti, žurno moramo pronaći novi prostor za djelovanje naše Udruge, jer je sadašnji u kojemu se nalazimo skučen i neprimjeren za rad i aktivnosti naših članova. Ako ne pronađemo način za osiguranje prostornih kapaciteta, postoji mogućnost gašenja Udruge, time bi se nanijela neizmjerna šteta našim korisnicima i članovima njihovih obitelji. Stoga smo se odlučili žurno djelovati, kupiti prilagođenu nekretninu koja bi zadovoljavala sve standarde za pružanje usluga socijalne skrbi. I u tome trebamo Vašu pomoć.
Sredstva za kupnju nekretnine nastojat ćemo prikupiti kampanjom pod nazivom ,,Zlatne kapljice dobrote za naš novi dom” i to na više načina, uključuju i telefonsko prikupljanje, organiziranje dobrotvornih zabava, prodajom suvenira Udruge, organiziranjem kazališnih predstava i slično. Kampanju su već na samom početku prepoznali ljudi velikoga srca te postali naši ,,zlatni dobrotvori” naše zlatne kapljice dobrote.
Želja nam je i Vas uključiti u kampanju kao našeg zlatnog donatora. Uvelike bi nam dobrodošla i Vaša pomoć u prikupljanju naših zlatnih kapi, u vidu novčane donacije, ideja prikupljanje sredstava, ili organiziranja konkretnih aktivnosti. Kampanja će trajati sve dok ne prikupimo dostatno potrebna sredstva.

Svoju donaciju možete uplatiti na naš račun otvoren u
Privrednoj Banci Zagreb – HR 38 23400091110614237.
Imena donatora i tijek prikupljanja kapljica dobrote moći ćete pratiti na web stranici udruge. Hvala Vam unaprijed na Vašoj zlatnoj kapljici dobrote!
Članovi, korisnici i vodstvo Udruge Regoč srdačno Vas pozdravljaju.