Vijesti

Građanska inicijativa građana – sajam udruga u Slavonskom Brodu

Objavljeno: 20. 05. 2019 - Galerija

Udruga Regoč je i ove godine sudjelovala na sajmu udruga gdje je predstavila svoje radove i projekte u provedbi. Zahvaljujemo svima koji su pokazali interes za rad naše udruge!

Uvodna konferencija projekta “Unaprjeđenje kompetencija koje doprinose trajnoj socijalnoj uključenosti”

Objavljeno: 14. 05. 2019 - Galerija

Predsjednica Udruge Regoč mr. sc. Mirjana Jakovčev, koordinator ciljne skupine Mario Mlinarić i djelatnica Udruge Marija Vidaković sudjelovali su na uvodnoj konferenciji projekta “Unaprjeđenje kompetencija koje doprinose trajnoj socijalnoj uključenosti” koja je održana u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku u 11:00 sati. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godina”. Vrijednost projekta i ukupan iznos EU potpore je 1.043.338,50 HRK. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ‘Kamenčići’, a razdoblje provedbe je dvije godine. Partneri na projektu su Udruga Regoč i Udruga ‘Jaglac’ iz Orahovice. Cilj projekta je doprinijeti socijalnoj uključenosti 30 pripadnika ciljne skupine (OSI i mladi do 29 godina) povećavajući razinu njihove zapošljivosti kroz edukacije u skladu s potrebama tržišta rada unutar Šibensko-kninske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije. Svrha projekta je povećanje mogućnosti ulaska na tržište rada 10 osoba s invaliditetom na području ŠKŽ, 10 osoba s invaliditetom na području VPŽ i 10 mladih do 29 godina starosti na području BPŽ kroz održavanje programa obrazovanja za vrtlara, voćara, uzgajivača ljekovitog bilja, kao i održavanje programa neformalnog obrazovanja (specijalizirane radionice poljoprivrede, meke vještine i informatičke radionice) čime bi se istodobno doprinijelo smanjenju socijalne isključenosti i dodatne marginalizacije.

–  Neko bilje bolje uspijeva u Slavoniji, a neko u Dalmaciji tako da mi možemo pronaći način da izmijenimo te kulture i da zajednički idemo na tržište. Trebamo senzibilizirati građanstvo za potrebe tih osoba i uključiti ih te pokazati im da su i oni sposobni te da mogu raditi na nekim poslovima i mislim da je to prekrasni način da se Udruge vežu – zaključila je predsjednica Udruge Regoč mr. sc. Mirjana Jakovčev. U planu je i nabaviti tri komorne sušare i mini destilerije za koje će korisnici biti osposobljeni dok će svaka Udruga dobiti opremu koju će moći koristiti i po završetku projekta za proizvodnju različitih biljnih pripravaka.

Uvodna konferencija projekta “Ruralne vještine za ranjive skupine”

Objavljeno: 10. 05. 2019 - EU projekti

Dana 9. svibnja 2019. godine s početkom u 13:30 sati, u Eko-etno salašu hotela Savus održana je uvodna konferencija  projekta “Ruralne vještine za ranjive skupine” kojeg provodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod.

Na početku uvodne konferencije, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne vlasti, institucija,  organizacija civilnog društva te lokalnih i regionalnih medija, predsjednica Udruge mr.sc. Mirjana Jakovčev je pozdravila sve prisutne i predstavila rad Udruge Regoč. Istaknula je iznimno zadovoljstvo i važnost ovog projekta jer članovi udruge već aktivno rade na imanju Udruge Regoč na kojem uzgajaju vlastito povrće i začinsko bilje. Također je navela kako ćemo  projektom “Ruralne vještine za ranjive skupine” osnažiti sve ranjive skupine: korisnike s intelektualnim teškoćama, starije osobe, mlade osobe i žene.

Voditeljica projekta Lidija Vukojević prezentirala je projekt čiji je opći cilj povećanje zapošljivosti i socijalne uključenosti te smanjenje siromaštva najranjivijih skupina kroz inovativni model obrazovanja, osposobljavanja i psihosocijalnog osnaživanje, a specifični ciljevi su povećana zapošljivost najranjivijih skupina kroz inovativni model obrazovanja prilagođen njihovim potrebama i mogućnostima te osnaživanje nezaposlenih pripadnika ranjivih skupina za aktivaciju i ulazak ili povratak na tržište rada.

Navela je kako su ciljne skupine osobe s intelektualnim teškoćama, žene, osobe starije dobi i mlade osobe, sukladno Strategiji razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije. Navela je aktivnosti projekta koje uključuju razvoj i provedbu prilagođenih programa osposobljavanja, prekvalifikacije i usavršavanja za nezaposlene pripadnike ranjivih skupina te njihovo osnaživanje i motiviranje za ulazak ili povratak na lokalno tržište rada, promidžbu i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

Projekt “Ruralne vještine za ranjive skupine” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta i iznos EU potpore je 885.384,93 HRK, a provodi se u razdoblju od 26. ožujka 2019. do 26. ožujka 2021. godine.

Predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Udruzi Regoč

Objavljeno: 08. 05. 2019 - Galerija

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država nedavno je pokrenulo inicijativu pod imenom „MeetUS”, čiji je cilj oformiti grupu stručnjaka za svaku pojedinu županiju koji će raditi na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Svake godine tim sastavljen od američkih i lokalnih djelatnika Veleposlanstva usredotočit će se na jednu županiju kako bi ojačao suradnju s lokalnim predstavnicima svih sektora društva. Cilj inicijative je ojačati i zadržati dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu u cijeloj Hrvatskoj. Cilj ove inicijative je da se djelatnici Veleposlanstva predstave, upoznaju s lokalnim potrebama i pronađu načine za suradnju. Tim povodom su predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država posjetili Udrugu Regoč i upoznali se s korisnicima i radom Udruge Regoč.

10. SPORTSKI SUSRETI UDRUGA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA U DARUVARU

Objavljeno: 30. 04. 2019 - Galerija

27.4.2019 godine sudjelovali smo na 10. sportskim susretima Udruga osoba s intelektualnim teškoćama u Daruvaru.
Domaćin je bila Udruga “Korak dalje “. Sudjelovalo je 25 udruga iz cijele Hrvatske što je do sada bio najveći broj sudionika. Okupljanje je bilo ispred gradskog poglavarstva gdje su dobrodošlicu zaželjeli predstavnici Grada i Županije ,predsjednica Udruge “Korak dalje” i Mirjana Jakovčev predsjednica Hrvatskog Saveza OSIT. Čestitamo domaćinu na dobro odrađenoj organizaciji.

Čestitamo našoj borbenoj ekipi i naravno čestitamo svim sudionicima ovog 10. jubilarnog susreta.