UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “OSNAŽENI RODITELJI=SRETNA OBITELJ”

Objavljeno: 31. 01. 2018 - Galerija

Dana 30. siječnja 2017.  u Eko-etno salašu hotela Savus, na adresi Masleničkih vitezova 39, Bukovlje održana je uvodna konferencija projekta “Osnaženi roditelji=sretna obitelj” koji provodimo u partnerstvu sa Općinom Bukovlje. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 95.000,00 kn. 

Na početku uvodne konferencije, na kojoj su sudjelovali predstavnici lokalne vlasti, institucija,  organizacija civilnog društva te lokalnih i regionalnih medija,  predsjednica Udruge mr.sc. Mirjana Jakovčev je pozdravila sve prisutne i predstavila rad udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč, te održala prezentaciju o aktivnostima i ciljevima projekta “Osnaženi roditelji=sretna obitelj”.

Objasnila je kako će Udruga Regoč organiziranjem edukacija s pravnom tematikom informirati i educirati korisnike projekta o načinima ostvarenja i zaštite njihovih prava koja su zagarantirana  Ustavom i zakonima RH te na taj način unaprijediti pravnu zaštitu i ovisnost od javnih službi. Organiziranjem radionica za psihosocijalnu podršku i osnaživanje roditelja pružit ćemo podršku obiteljima u usklađivanju poslovnog i obiteljskog života, osobni i profesionalni razvoj te povećanje kvalitete života. Na kreativnim radionicama članovi obitelji će se povezati sudjelujući u zajedničkim kreativnim aktivnostima koje im do sada nisu bile dostupne. Na taj način članovi obitelji međusobno će se povezati, imat će priliku kreativno se izraziti te izraziti svoje mišljenje, povećati stupanj zadovoljstva kvalitetnijim  ispunjavanjem slobodnog vremena te aktivnijim djelovanjem povećati stupanj zadovoljstva u čitavoj lokalnoj zajednici. Partnerskim odnosom i zajedničkim provođenjem aktivnosti s Općinom Bukovlje omogućit će se kvalitetnija implementacija projekta te umrežavanjem civilnog i javnog sektora povećati međusobno povjerenje i djelovanje u korist članova lokalne zajednice.

Nakon održane konferencije, sudionici su posjetili imanje udruge Regoč u Bukovlju kako bi vidjeli napredak u našem vrtu i u našim prostorima.

Projekt “Osnaženi roditelji=sretna obitelj“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u sklopu Poziva za prijavu projekta usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece za 2017. godinu. Ukupna vrijednost projekta je 95.000,00 kuna, a provodi se u razdoblju od 1. studenog 2017. do 31. listopada 2018. godine.

Financira: