Udruga Regoč na 2. državnom i međunarodnom natjecanju u hendi-pingu

Objavljeno: 20. 11. 2012 - Vijesti

U Zagrebu se od 09. do 11. studenog 2012. g. održalo se drugo pojedinačno stolno tenisko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama u organizaciji Udruge za unapređenje kvalitete življenja „S.O.S. i sportskog partnera stolnoteniskog  kluba „Novi Zagreb“, u okviru Hendi-ping lige.

Na natjecanju je sudjelovalo 130 natjecatelja i natjecateljica iz Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

Natjecatelji su osobe s različitim kategorijama invalidnosti iz različitih udruga i ustanova diljem RH koje skrbe o osobama s invaliditetom.

Natjecatelje Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i „Kluba Regoč“ iz Slavonskog Broda koje je vodila gđa. Katica Živalj osvojili su sljedeće medalje:

  • Mario Balković – drugo mjesto,
  • Tomislav Mlinarić – treće mjesto i
  • Melita Smajić – četvrto mjesto

što je njen odličan rezultat s obzirom da joj je ovo prvo stolno-tenisko natjecanje na kojem je sudjelovala. Ovi rezultati su nastavak prošlogodišnjeg uspjeha sa ovog natjecanja gdje je Damir Novoselović osvojio treće mjesto.

Odlični rezultati naših predstavnika pokazuju da dugogodišnji treninzi, disciplina i upornost uvjek donose uspjeh. Njihov je trener Marin Stipešević koji inače vodi stolni tenis invalidnih osoba pri Županijskom i Gradskom Savezu osoba s invaliditetom Brodsko-Posavske županije.

Trener ističe da je deset godina rada i treniranja osoba s mentalnom retardacijom bogato iskrustvo i rad koji zahtjeva poseban pristup i treninge s obzirom na pojedinačne mogućnosti.

Osim ovog natjecanja pod vodstvom trenera Marina, Damir Novoselović i Mario Balković nastupaju i na državnim natjecanjima invalidnih osoba u stolnom tenisu s kojih redovno donose medalje u svojim kategorijama.

Naša predsjednica Udruge gđa. Mirjana Jakovčev – i ovaj puta ističe da  sudjelovanjem na ovakvim natjecanjima osobe s bilo kojim stupnjem invalidnosti  postaju ravnopravni u društvu, pruža im se prostor za istaknuti svoje kvalitete i mogućnosti, obogaćeni su novim iskustvom. S druge strane ovakva organizirana druženja i natjecanja utječu na senzibiliziranost javnosti za potrebe osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Naravno, sve čestitke organizatorima ovog natjecanja, koji su se uistinu potrudili i sudionicima osigurali odličan smještaj, hranu, druženje i zabavu.