Nastavak trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Objavljeno: 07. 07. 2017 - Galerija

U Zagrebu 3. srpnja 2017. godine potpisan je Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za provedbu trogodišnjeg programa “Razvoj i širenje socijalnih usluga koje pružaju udruge” za razdoblje od 2017. do 2020. godine Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Vrijednost programa Udruge Regoč pod nazivom “Kroz aktivnosti poludnevnog boravka samostalniji i uključeni u zajednicu” za prvu godinu provedbe iznosi 290.000,00 kuna za razdoblje od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine.

Područje programa Udruge Regoč su problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom, a prioritet prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika. Kroz navedeni program Udruga će pružati svojim korisnicima, osobama s intelektualnim teškoćama, uslugu poludnevnog boravka te aktivnosti svakodnevnog života, vježba snalaženja u okolini, razvoja socijalnih i emocionalnih vještina, razvijanja radnih navika, rad u vlastitom vrtu, sportsko-rekreacijske aktivnosti, likovne, kreativne, kazališne i glazbene radionice i druge aktivnosti na dobrobit osoba s intelektualnim teškoćama. Program pruža veću dostupnost socijalnih usluga stanovnicima grada Slavonskog Broda i ruralnog područja Općine Bukovlje, a temeljem partnerskog odnosa s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod kako bi zajedničkim naporima pružili što uspješniju podršku osobama s intelektualnim teškoćama koje žive u obitelji. S druge strane, podrška se pruža i obiteljima osoba s intelektualnim teškoćama. Kvalitetu pružene usluge razvijat ćemo kroz suradnički odnos s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Muzejom Brodskog Posavlja i drugim ustanovama.

Ciljevi programa “Kroz aktivnosti poludnevnog boravka samostalniji i uključeni u zajednicu” su doprinijeti prevenciji institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama i poboljšanje kvalitete njihovog života i života njihovih obitelji, u sklopu poludnevnog boravka osnažiti osobe s intelektualnim teškoćama za aktivnosti svakodnevnog života, senzibiliziranje zajednice za potrebe osoba s intelektualnim teškoćama, veća dostupnost usluga stanovnicima ruralnih područja te razvoj suradničkih odnosa s Centrom za socijalnu skrb Slavonski Brod.