“Mjesec hrvatske knjige” Regočevci obilježavaju u Gradskoj knjižnici

Objavljeno: 18. 10. 2012 - Vijesti

Da je starost -zlatno doba života, doba mudrosti i zrele ljubavi, potvrdili su i naši članovi na organiziranoj radionici povodom Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti.

18.listopada,2012., članovi su aktivno sudjelovali na organiziranoj radionici pod vodstvom gđe. Ružice Bobovečki, razgovarali su o starosti i važnosti međugeneracijske solidarnosti. Bakinom pričom o anđelu koji kuca na vrata naših srca, kroz razgovor i glumu razvila se spoznaja, kako stariji čovjek u svom zlatnom dobu može biti funkcionalno sposoban, iskoristiv potencijal za prijenos znanja, umijeća, vještina i radnog iskustva mlađim generacijama, da može uživati u kreativnom korištenju slobodnog vremena, družiti se …i biti  vrlo koristan član svoje zajednice.

Uživajući u nostalgičnim zvucima pjesama Ive Robića, prepričavajući priče i anegdote svojih djedova i baka, vrijeme radionice je brzo prošlo, a  Regočevci već s nestrpljenjem očekuju uvijek zanimljive i edukativne radionice sljedeći mjesec.