Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Objavljeno: 04. 12. 2012 - Galerija

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom za članove naše Udruge je bilo puno događanja i zanimljivih aktivnosti.

U Uredu predsjednika RH održao se Okrugli stol pod temom “Uklanjanjem prepreka do stvaranja inkluzivnog društva pristupačnog svima”.
Cilj nam je osvješćivanje društva o potrebama osoba s invaliditetom i njihovog izjednačavanja s ostalim građanima – poručio je predsjednik Ivo Josipović.

Nemojte nas se sjetiti samo na Međunarodni dan osoba s invaliditetom i pozivati nas samo prigodničarski, jer mi želimo biti partneri na svim područjima, poručili su predstavnici udruga osoba s invaliditetom ministrima u vladi i predsjedniku republike Ivi Josipoviću koji je bio domaćin okruglog stola o problemima s kojima se susreće gotovo pola milijuna ljudi u Hrvatskoj.

Od predstavnika naše Udruge sudjelovalili su gđa. Mirjana Jakovčev, predsjednica Udruge, Sanja Jakovčev – naša dugogodišnja korisnica te gđa. Katica Živalj, majka osobe s mentalnom retardacijom i dugogodišnja aktivna suradnica.

Na poziv Grada Slavonskog Broda za prijavu „volontera godine“  naša Udruga je sudjelovala sa prijedlogom  da ovo vrijedno priznanje dobije gđa. Ružica Bobovečki, zaposlenica Gradske knjižnice koja još od 2008.g, kontinuirano volontira i za naše članove priprema i odrađuje radionice u prostoru knjižnice.

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda je prepoznalo ovu inicijativu i vrijednost volonterstva te na svečanoj Sjednici 3.prosinca gđi. Ružici dodjelilo vrijedno priznanje za „volonterku godine“.

Najzanimljiviji dio obilježavanja Međunarodnog dana invalida je zasigurno bilo sudjelovanje na svečanom programu i druženju osoba s invaliditetom u organizaciji Grada Slavonskog Broda. Na svečanom programu su sudjelovali članovi svih udruga osoba s invaliditetom sa područja našeg grada. Na prigodnom programu članovi naše Udruge su se predstavili sa  folklornim nastupom uz voditeljicu folklorne radionice gđu. Anu Rosandić, te su sve prisutne oduševili nastupom „splet slavonskih kola – Sirota sam ja“ koji su uvježbavali godinu dana za ovu prigodu.