Dan otvorenih vrata 8. lipnja 2016. godine na imanju Udruge u Bukovlju

Objavljeno: 30. 06. 2017 - Galerija

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod organizirala je 8. lipnja 2017. godine na svom novom imanju u Bukovlju Dan otvorenih vrata. Bila je to prilika da prijatelji Udruge upoznaju novi prostor u kojem će Udruga djelovati, ali i da stanovnici Općine Bukovlje upoznaju rad Udruge i usluge koje ona pruža.

Mirjana Jakovčev, predsjednica udruge Regoč, posebno je ponosna na novi životni prostor Udruge. Korisnici i zaposlenici Udruge od siječnja rade na tome da novi prostor prilagode radu Udruge, da on bude za korisnike pristupačan i dobar. Udruga ima puno ideja i planova za daljnji razvoj.

Novo imanje sastoji se od glavne zgrade u kojoj je jedna velika prostorija, dnevni boravak, kuhinja, sanitarni čvor, čak i vinski podrum. Na katu su dvije spavaće sobe i dva sanitarna čvora. Taj je kat prilagođen odmoru ili noćenju roditelja korisnika Udruge ili gostiju jer sadrži i jedan mali spa centar s jacuzzijem, sa sobom za odmor i relaksaciju. To je dobro za roditelje koji su cijeli život pod stresom. Udruga sada ima i lijepu veliku terasu. Ispred toga je jedan veliki prostor koji je uređen u suradnji s Poljoprivrednom školom. Radit će se velika aromatična spirala s profesorom Vehidom iz škole. Želja je postaviti i dva plastenika u kojima će se uzgajati povrće ali i presadnice. Radit će se na eko proizvodnji. U dvorištu se nalazi i igralište za odbojku na pijesku,a iza njega već jedan lijepi vrt. Taj rekreativni dio donio je Udruzi suradnju s mještanima općine Bukovlje, jer će oni tu igrati odbojku, a zauzvrat će pokositi travu. Imanje se sastoji od  još jedne kuće u kojoj će biti radionica s kancelarijskim prostorom i prostorom za tkanje tepiha sa spremištem i sanitarnim čvorom. U produžetku su radionice. Želja je napraviti kuhinju po HACCP načelima, dnevni boravak s trpezarijom i sanitarnim čvorom. To će biti multifunkcionalni prostor, kad treba kuhinja, kad treba edukativni centar, poslijepodne će biti radionice.

Treba napomenuti da je Udruzi Regoč prošao jedan europski projekt, socijalno poduzetništvo, u sklopu kojeg će se uskoro ići u Italiju te s kojim bi Udruga prikupila znanja i iskustvo. Također, i u Hrvatskoj će se raditi na razmjeni tih znanja, kako bi korisnicima pomogli i podigli kvalitetu života.

Želja Udruge je da se dogradi novi dio iako za to nema novca jer puno toga treba. Uz pomoć prijatelja Udruge dobili smo na poklon kosilicu, Obrtnička škola nam je napravila prekrasnu kuhinju, hvala im puno.

Udruga nastavlja s kampanjom Zlatna kapljica dobrote za naš novi dom pomoću koje će se transparentno prikupljati sredstva. Pozivamo sve koji žele da nas posjete, da malo pomognu, da se rekreiraju, možda i pomognu u vrtu, možda kupe od nas povrće.

Imanje udruge Regoč uz brojne mještane Bukovlja, ravnatelje škola i prijatelje posjetio je i načelnik općine Bukovlje, Davor Petrik koji je rekao da mu je izuzetno drago što je Udruga Regoč doselila na područje općine. Vjeruje da će ostvariti lijepu suradnju s Udrugom te da će općina sa zadovoljstvom pomoći jer smatra da je Udruga Regoč sjajna u povlačenju novca iz EU fondova te da ima dobar tim.

Hvala svima koji su nas posjetili!